• Ingyenes szállítás
 • Raktáron

  Dune HD BOXY with Dune HD Media Center Médialejátszó

  41,800 Ft

  -4K HDR+/Dolby Vision hálózati lejátszó Android TV-vel
  -Netflix, Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Amazon Prime, stb.
  -MyCollection filmes jukebox, széles fájlkompatibilitás, Blu-ray menük lejátszása, stb.

Részletes leírás

2D wifi/ethernet/USB médialejátszó

A BOXY egy nagyon sokat tudó médialejátszó a Dune HD „ajánlásával”. Ez annyit jelent, hogy nem a Dune HD gyártja, de ők is forgalmazzák, és a külön telepíthető android alkalmazás segítségével egy teljes értékű Dune HD lejátszóvá varázsolható. Eközben – többek között az Android TV operációs rendszernek köszönhetően – viszont korlátozások nélkül futtatható a készüléken az összes ismertebb stream-szolgáltató (pl. Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+) alkalmazása, azaz akár Dolby Vision képpel, 4K felbontásban, Dolby Atmos hangzással is élvezhetőek a Netflix filmek, sorozatok. De a 4K/HDR YouTube videók lejátszása sem okoz gondot, miközben a HDR10 és HDR10+ színkódolás is támogatott. A BOXY-ra ingyenesen letölthető Dune HD Media Center alkalmazás pedig biztosítja a Blu-ray fájlok (ISO, mappa) akár menüvel együtt történő lejátszását (a megjelenéskor még nem, későbbi frissítések során érkezik!) és a kiváló filmes jukeboxos felületet is.

A BOXY egy Amlogic S905X4-J 4-magos processzorra épül, amely rendelkezik Dolby Vision és Dolby Atmos licencekkel is. 2 GB RAM mellett 16 GBflash memóriát használ, és az Android TV 11.0 operációs rendszert futtatja. Ez komolyabb androidos játékokhoz kevés lehet ugyan, de a készülék elsősorban az online videotékák tartalmának és médiafájljaink élvezésére készült. Ezen a téren viszonylag kevés kompromisszumot kell kötnie a BOXY tulajdonosának, hiszen minden ismertebb stream-szolgáltatás filmjei maximális felbontásban, maximális színmélységgel és a szolgáltató által biztosított legjobb hangformátummal is élvezhetők.

Az apró (10×10×2 cm) kis készüléket el is rejthetjük a TV, erősítő környékén, hiszen Bluetooth távvezérlőt kapunk hozzá (a legtöbb Android TV-s boxnál használt standard kivitelt). Bár beépített infra vevőt is tartalmaz, azon keresztül csak a szabványos Google-féle távvezérlők jeleit képes fogadni, így a Dune HD infra távvezérlői nem használhatóak.

Saját médiafájlokat az oldalán található SD-kártyaolvasón, valamint az USB2.0 és USB3.0 csatlakozókon keresztül játszhatunk le USB-s háttértárakról és memóriakártyáról. Ellentétben a „valódi” Dune HD lejátszókkal, csal FAT/FAT32/exFAT fájlrendszerek írhatóak/olvashatóak, illetve az NTFS olvasható. Az Apple HFS+ fájlrendszerére formázott háttértárakat nem kezeli a rendszer.

Hálózatunkon keresztül (pl. NAS-ról, számítógépről) vezetékes és vezeték nélkül is elérhetők a médiafájlok. A Wi-Fi 802.11ac sebességű, az ethernet 10/100 Mbites. Így ezeken keresztül nem garantált bizonyosan nagyobb bitsebességű filmfájlok lejátszása (pl. 1:1-es 4K-s Blu-ray lemezkép), lesz, ami csak USB-ről élvezhető akadozás nélkül. Természetesen az online stream-szolgáltatásokhoz bőven elegendő mindkét hálózati kapcsolat.

A BOXY ára és a standard Android TV rendszer azért sejteti, hogy bár nem gond a 4K felbontás, van Dolby Vision, HDR, stb., nem minden házimozis felhasználásra megfelelő ez a készülék. Természetesen azt a kép és hangminőséget nem érdemes elvárni tőle, amit a különleges, minőségi áramkörökkel épült legnagyobb Dune HD modellektől. Az összes HD-s hangformátum HDMI-n történő továbbküldése is csak részlegesen fog működni. Az Android TV rendszer – a Google és a Dolby „szövetsége” alapján – a Dolby MAT technológiát preferálja, ami egyes DTS HD és Dolby TrueHD hangsávoknál korlátokat jelent.

Az alábbi hangformátumok játszhatóak le (akár 7.1-es eredeti esetén is) és továbbíthatóak analóg és digitális formátumban is sztereó (2.0) módban, max. 48 kHz-en:
-Dolby Digital, Digital Plus, Digital Plus Atmos-szal, TrueHD, TrueHD Atmos-szal,
-DTS, DTS HD HRA, DTS HD MA, DTS:X.

Az alábbi hangformátumok továbbíthatóak eredeti (akár többcsatornás) formátumban digitálisan:
-Dolby Digital, Digital Plus, Digital Plus Atmos-szal,
-DTS.

A Dolby hangsávok – ha az erősítő képes dekódolni – Dolby MAT-tal, PCM formátumban (max. 48 kHz) is továbbíthatóak, akát Atmos hangzással is. Mindezek alapján az látható, hogy DTS HD 5.1/7.1-es, illetve DTS:X hangsávok csak sztereóban érkezhetnek digtiálisan az erősítőre, hangprojektorra. A Dolby TrueHD-ba kódolt Atmos hangzás pedig max. 48 kHz-cel továbbítható, habár akár 192 kHz.es is lehet az ilyen hangsáv egy Blu-ray lemezen. A Dolby tehát sikeresen elérte, hogy a konkurens DTS minimális támogatást kapjon a Google rendszerein, illetve a streamszolgáltatók tartalmaiban is. Akik komoly házimozi-rendszert használnak, azok kénytelenek továbbra is a Realtek processzoros Dune HD lejátszók közül választani, ahol minden létező hangsáv (beleértve az Auro-3D-t, DTS:X-et, Dolby TrueHD-t Atmos-szal) eredeti formátumban juthat el a HDMI-s erősítőre. Azon lejátszókon viszont a Netflix és a többi stream-szolgáltatás nem fog maximális kép- és hangminőséggel működni :( Illetve szóba jöhet még a Homatics Box R 4K Plus is, amely házimoz és játék terén is erősebb valamivel, mint a BOXY.

A Dolby Vision kezelése viszont „elég kerek történet” a BOXY kapcsán, hiszen minden elterjedt profil és kódolás támogatott:
-Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is.
-DTDL (dupla sáv, dupla réteg), STDL (egy sáv, dupla réteg), STSL (egy sáv, egy réteg).
-A dupla track, dupla réteg videók (profil 7 FEL és MEL is) lejátszásakor mindkét réteg videoinformációit használja; az első réteg első sávjáról (10-bites színmélységgel, ami az OLED-panelek esetében a maximális színmélység) a képadatokat, még a második sávról és rétegről a kibővített Dolby Vision információt (RPU metaadatok).

Csatlakozók a hátlapon és a BOXY oldalán:
-1 × USB3.0
-1 × USB2.0
-1 × HDMI 2.1 kimenet (HDCP 2.2)
-1 × A/V kombinált 3,5 mm-es jack kimenet (kompozit videó + sztereó anagló hangkimenet – 3 darab RCA)
-1 × S/PDIF optikai digitális hangkimenet
-1 × microSD olvasó
-1 × 10/100/Mbit-es ethernet
-1 × 12V tápbemenet

Hálózati tulajdonságok:
-Wi-Fi 3 (802.11g)
-Wi-Fi 4 (802.11n)
-Wi-Fi 5 (802.11ac)
-Ethernet 100 Mbit/s
-Internet rádió vétele
-DLNA
-Bluetooth kapcsolat

Audio tulajdonságok:
-MP3 stream
-AAC stream
-MP3
-AC3
-DTS
-Dolby Digital Plus
-M3U playlist kezelése
-PLS playlist kezelése
-CUE playlist kezelése
-Apple AirPlay kompatibilitás
-AAC
-OGG/Vorbis
-Apple Lossless (ALAC)
-FLAC
-WAV
-DSD
-WMA 9
-Podcast

Videó tulajdonságok:
-WMV 9
-WMV 9 HD
-H.264
-H.265 (HEVC)
-Matroska (.mkv)
-M2TS (pl. HD videókamerák)
-VOB (DVD rip)
-TS
-ISO fájlba lementett DVD-video lemez
-Teljes értékű Blu-ray lejátszás
-JPEG
-TIF
-PNG
-BMP
-GIF
-YouTube
-SRT feliratok
-SUB feliratok
-SMI feliratok
-SSA feliratok
-1080p sorfelbontás
-2160p (4K) sorfelbontás
-HDR10 megjelenítése
-HDR10+ megjelenítése
-Dolby Vision megjelenítése

Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés:
-ID-TAG olvasás
-Album borítójának megjelenítése
-Beépített jukebox
-Rádiós távvezérlő
-Billentyűzet csatlakoztatható

Csatlakozók:
-HDMI 2.x
-Kompozit videó
-Toslink (optikai) digitális
-Belső wifi-antenna
-RJ-45 csatlakozó
-USB 2.0 csatlakozó
-USB 3.0 csatlakozó
-FAT 16 fájlrendszer kezelése
-FAT 32 fájlrendszer kezelése
-ExFAT fájlrendszer kezelése
-Külső tápegység
-SD kártyaolvasó

Hivatalos magyar márkaszerviz garancia.

Gyártó: Dune HD
Garancia: 1+1 év
Szállítási költség: Ingyenes
Személyes átvétel: Ingyenes

Kategória további termékei

Pro One 8K Plus Multimédia Lejátszó
164,880 Ft
Premier 4K PRO média lejátszó és streamer
Premier 4K PRO média lejátszó és streamer
93,800 Ft
multimédia lejátszó - homatics
Homatics Box R 4K Plus Médialejátszó
63,800 Ft
Ultra Vision 4K 3D wifi/ethernet/USB/HDD médialejátszó
Ultra Vision 4K 3D wifi/ethernet/USB/HDD médialejátszó
609,800 Ft
Max Vision 4K Multimédia Lejátszó
Max Vision 4K Multimédia Lejátszó
344,980 Ft
Real Vision 4K Duo 3D Wifi/ethernet/HDD/USB médialejátszó
Real Vision 4K Duo 3D Wifi/ethernet/HDD/USB médialejátszó
144,000 Ft

Kategória összes terméke