• Ingyenes szállítás
  • Raktáron

    Pro-Ject T1 analóg lemezjátszó + Ortofon OM5 hangszedő, dió

    139,900 Ft

Részletes leírás

Pro-ject T1 : Az audiofil belépő szintű lemezjátszók új generációja

A Pro-Ject Audio Systems T1 modellje a T-sorozat első tagja. Feladata, hogy megfizethető áron biztosítsa a belépést a magas hangzáshűségű készülékek világába. Gyártásához első osztályú anyagokat használunk, megjelenése esztétikus, értéket sugall, hangja eleven, életszerű, részletekben gazdag. A gondos fejlesztői munka eredményeként a széles tömegek számára is elérhető áron sikerült ragyogóan jó hangzásminőséget biztosítanunk.

Elegáns, CNC gépekkel megmunkált lemezjátszó váz nem tartalmaz műanyag szerkezeti elemeket, gyártásánál gondosan ügyeltünk arra, hogy ne legyenek benne üregek, így igen hatékonyan védi ki a készülékvázon belüli nemkívánatos rezgéseket. A tervezés és a gyártás teljes folyamatában ezt a filozófiát követve az üveg lemeztányér is nehéz, nulla rezo-nanciával jellemezhető szerkezeti elem – itt is kerültük a műanyag, vagy az alacsony fajsúlyú acél használatát. A készülék fenéklapjára szerelt, gondosan megválasztott készüléklábak is tökéletes munkát végeznek, hatékonyan csatolják el a T1 lemezjátszót a környezetből, a HiFi-ké-szülékek felől érkező, a hangminőséget rontó rezgésektől.

A T1 modellben a motor egy szíj közvetítésével hajtja meg a lemeztányér alá szerelt alsó tányért, amelyet – a nagy szakmai elismerést kivívott Essential III lemez-játszókhoz hasonlóan- egy ultra nagy pontosságú, 0,001 mm-es tűréshatárral megmunkált, keményített acél tengelyű, bronz perselybe préselt csapággyal szereltünk fel.

A nagy körültekintéssel megválasztott motor és meghajtás eredményeként a T1 egyenletes, rezgésmentes alapokat biztosít a hangkar és a hangkarba szerelt hangszedő számára.

A T1 hangkarja a korábbi ProJect hangkarok alapján készült új fejlesztésű termék. Az egyenes, 8,6” effektív hosszúságú merev, egy darabból készült alumínium szerkezet a lehető legpontosabb működés érdekében alacsony súrlódású csapágyazást kapott. A letisztult és elegáns megjelenési képe mellett előnye a karral egybeépített hangszedő tartó papucs. Ezzel egy lehetséges vibrációforrást sikerült kiküszöbölnünk, a mérések is azt igazolták, hogy ez a szerkezet rezonanciaszegényebb, mint a leválasztható, vagy a karhoz ragasztott hangszedő tartó papuccsal szerelt hangkarok esetében mérhető.

A készüléket Ortofon OM5e elliptikus csiszolású tűvel szerelt mozgó mágneses hangszedővel szállítjuk: A hangszedő valódi hi-fi hangzást nyújt, mindenféle korlátozás nélkül.

A T1 lemezjátszó tartozéka az álszimmetrikus, különös gonddal árnyékolt, alacsony kapacitású, kifejezetten a Pro-Ject részére fejlesztett és gyártott, a kereskedelmi forgalomban nem is kapható összekötő kábel. Ugyancsak a lemezjátszó tartozéka a kiegészítő védelmet nyújtó porvédő fedél, valamint a lemezeket kímélő, a lemeztányérra helyezhető filc rátétlemez is.

A T1 egy új, megfizethető árú gyöngyszem az igényes, természethű hangzást biztosító lemezjátszók piacán. Ez a készülék még Európában, gondos kézi munkával készül egy több évtizedes múltra visszatekintő és tapasztalt gyártó üzemében. Igazi Hi-Fi lemezjátszóról van szó, amely megjelenési képében és hangzásában jól állja a versenyt a versenytársak többe kerülő modelljeivel.

Jellemzők
Rezonanciagátló tányér a tányérban kivitel
Nehéz, 8 mm-es homokfúvott üveg lemeztányér
Precíziós CNC gépeken megmunkált nehéz tömör készülékház: NINCS benne üreg, NINCS benne műanyag
Ortofon OM5e mozgó mágneses hangszedő
8,6”-es, igen pontosan megmunkált könnyű alumínium hangkar
Alacsony súrlódású, rezgésmentes hangkar csapágy
Egy darabból készült hangkar beépített hangszedő tartó papuccsal
Igen gondosan árnyékolt, félszimmetrikus, alacsony kapacitású hangszedő jel kivezető kábel –a Pro-Ject részére fejlesztett és gyártott egyedi termék
A rezgéseket elnyelő készüléklábak
Elegáns porvédő tető állítható zsanérokkal
Európában kézi munkával gyártott termék

Specifikációk
Fordulatszám: 33, 45 (kézi fordulatszám váltó kapcsoló)
Hajtás: szíjhajtás
Sebesség ingadozás: 33: 0,7 %, 45: 0,6 %
Egyenfutási hiba: 33: ±0,25 %, 45% ±0,23 %
Lemeztányér: 8 mm vastag, nehéz homokfúvott üveg  tányér filc rátéttel
Lemeztányér csapágy: rozsdamentes acél tengely/ sárgaréz persely
Jel/zaj arány: 65 dB
Hangkar: 8,6”-es alumínium
Effektív karhossz: 218,5 mm
Túlnyúlás: 18 mm
Effektív hangkar tömeg: 8,0 g
Ellensúly: 5 – 10 g között állítható (előre szerelt)
Tűerő tartomány: 0 – 50 mN (17,5 mN előre beállítva)
Tartozékai: Porvédő tető, lemezjátszó filc rátét
Beépített tápegység: 230 V 50 Hz
Áramfelvétele: max. 3 watt
Méretei: 415 mm széles x 100 mm magas x 335 mm mély
Tömege: nettó 3,8 kg

Hivatalos magyar márkaszerviz garancia.

Gyártó: Pro-Ject
Garancia: 2 év
Szállítási költség: Ingyenes
Személyes átvétel: Ingyenes

Kategória további termékei

Debut Carbon EVO lemezjátszó, dió furnér
224,990 Ft
F110 szubsasszis automata lemezjátszó, fekete
149,900 Ft
  • -12% kedvezmény
TN-280BT-A3 Szíjhajtású lemezjátszó, dió
169,990 Ft
149,900 Ft
DP-400 lemezjátszó - fekete
DP-400 lemezjátszó - fekete
219,990 Ft
  • -19% kedvezmény
C 588 Lemezjátszó
429,900 Ft
349,990 Ft
  • -16% kedvezmény
F100 automata lemezjátszó, fekete
124,900 Ft
104,999 Ft

Kategória összes terméke